Incover

Tarvitsimme ammattimaisen ja kattavan järjestelmän, joka tarjoaisi käyttöömme tilastotietoja ja lähetyksiämme koskevat laskut. Myös nopea käyttöönotto oli tärkeä kriteeri. Consignor täytti kaikki nämä vaatimukset

Peter Hermansson
IT-päällikkö, Andreas Stihl

 

 

Andreas Stihl: Nyt voimme lähettää paketteja nopeammin ja hyödyntää track & trace -toimintoa

Laadukkaiden moottorisahojen ja puutarhatyökalujen valmistajana tunnettu Andreas Stihl käyttää Consignoria Pohjoismaihin toimitettaviin asiakaslähetyksiin. Lue miten Andreas Stihl on hyötynyt Consignorin käyttämisestä ja kuinka Consignor vastaa yrityksen delivery managementia koskeviin tarpeisiin.

Andreas Stihlin Pohjoismaiden keskusvarastolla Stenkullenissa, lähellä Göteborgia, lavoille pinotaan mustaan muoviin pakattuja tuotteita odottamaan noutoa.

”Käytimme aiemmin läpinäkyvää muovia, mutta jouduimme lukuisten varkauksien kohteeksi. Tämän vuoksi päädyimme käyttämään mustaa muovia”, IT-päällikkö Peter Hermansson kertoo esitellessään meille Stenkullenin varastoa.

Andreas Stihlin tuotteet ovat haluttuja ja tunnettuja laadustaan, ja huipputeknologia yhdistetään yrityksen nimeen joka puolella maailmaa. Korkea laatu ja osaamisen taso olivat keskeisiä syitä, joiden vuoksi Peter Hermansson valitsi Consignorin Andreas Stihlin Pohjoismaiden toimitusten delivery management -järjestelmäksi.

”Aiempi delivery management -järjestelmämme ei enää vastannut tarpeitamme. Tarvitsimme ammattimaisen ja kattavan järjestelmän, joka tarjoaisi käyttöömme tilastotietoja ja lähetyksiämme koskevat laskut. Myös nopea käyttöönotto oli tärkeä kriteeri. Consignor täytti kaikki nämä vaatimukset”, Peter Hermansson sanoo ja kuvailee, miten Andreas Stihl on hyötynyt Consignorin käyttämisestä:

”Nyt voimme pitää asiakkaamme ajan tasalla heidän toimitustensa tilasta track & trace -toiminnon avulla. Lisäksi pystymme seuraamaan lähetyskuluja Consignor Portalin tietoja ja tilastoja hyödyntämällä. Aiemmin jouduimme kirjoittamaan käsin vaarallisten aineiden kuljetuksessa tarvittavat rahtikirjat, mutta nyt asiakirjojen tulostaminen käy automaattisesti Consignorin avulla. Tämä säästää meiltä 2–3 minuuttia käsittelyaikaa tilausta kohden. Jos päivässä on vaikkapa 50 vaarallisia aineita sisältävää kuljetusta, säästöt ovat mittavat. Voidaankin sanoa, että nyt kun käytössämme on Consignor, toimintamme on aiempaa vakaampaa ja ammattimaisempaa.”

Andreas Stihlin puutarhatyökalujen akut luokitellaan vaarallisiksi aineiksi ja niiden kuljettamista koskevat erityisvaatimukset.

Miten Andreas Stihl käyttää Consignoria

Andreas Stihl on integroinut Consignor On-premises -version Navision-nimiseen ERP-järjestelmäänsä. Tämä tarkoittaa, että Consignor toimii järjestelmän taustalla eräänlaisena ”mustana laatikkona”. Näin Andreas Stihlin henkilöstö on voinut jatkaa työssään tuttujen järjestelmien käyttöä saaden samalla käyttöönsä kaikki Consignorin toiminnot. Andreas Stihlillä käytetään erityisesti seuraavia toimintoja:

  • rahtikirjojen tulostaminen tavallisille ja vaarallisten aineiden lähetyksille,
  • automaattinen lähetystietojen välitys kuljetusliikkeille,
  • Consignor Portalin track & trace -toiminnon ja tilastotietojen hyödyntäminen,
  • lähetyskulujen kokonaiskuvan tarkastelu,
  • track & trace -tietojen lähettäminen asiakkaille sähköpostitse.

Andreas Stihl toimittaa Ruotsissa sijaitsevalta Stenkullenin varastolta vuosittain yli 100 000 lähetystä Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa toimiville jälleenmyyjille ja kauppaketjuille. Erityisesti tanskalaisilla asiakkailla on korkeita toimituksiin liittyviä vaatimuksia.

”Tanskalaiset ovat erittäin vaativia toimitusten aikatauluun liittyvissä asioissa. Muissa maissa asioihin suhtaudutaan joustavammin. Tämä ei ole kuitenkaan ongelma, sillä Consignorin avulla toimituksemme pysyvät aikataulussa”, Peter Hermansson toteaa lopuksi.


Teksti: Consignor, news@consignor.com

Pidämme sinut ajan tasalla kuljetusasioissa. Seuraa Consignoria linkedin logo

ANDREAS STIHL:

  • Andreas Stihl perustettiin Saksassa vuonna 1926, ja yritys on nykyisin maailmanlaajuisesti arvostettu moottorisahojen ja puutarhatyökalujen valmistaja.
  • Andreas Stihlillä kiireisintä aikaa ovat maalis- ja huhtikuu, jolloin pohjoismaisille asiakkaille toimitetaan kuukauden aikana 10 000 – 12 000 lähetystä.
  • Andreas Stihlin käyttämiä kuljetusliikkeitä ovat Danske Fragtmænd, DHL ja PostNord.

 

 

FAKTOJA:

 

 

Consignor