Robert, Elgiganten

Käytämme Consignoria, koska se on joustava järjestelmä. Sen integroiminen uusiin ja vanhoihin järjestelmiin, kuten ERP, WMS ja verkkokauppoihin, on yksinkertaista. Kollitarrojen muokkaaminen onnistuu myös, jos tekstejä, logoja ja muita tietoja tarvitsee muuttaa. Lisäksi, se skaalautuu kasvaviin lähetysmääriin. Odotamme, että lähetämme parin vuoden päästä 5 miljoonaa pakettia vuodessa.

Robert Johansson
IT & Project Manager, Elgiganten

Elgiganten aikoo lähettää 5 miljoonaa pakettia vuodessa uudesta automaattivarastostaan

Elgigantenin mukaan monikanavaisuus voittaa pelkästään yhteen kaupankäyntikanavaan keskittyvän toimintatavan tehokkaampien varastointi ja toimitusprosessien ansiosta. Uuden ja pitkälle automatisoidun varastonsa avulla, Elgiganten suunnittelee lisäävänsä lähetysmääriä nykyisestä 2 miljoonasta 5 miljoonaan lähetykseen vuodessa.

Elgiganten työskentelee parhaillaan saadakseen uuden ja pitkälle automatisoidun varastonsa toimintavalmiiksi syyskuussa 2016, nykyisen Jönköpingin varastonsa laajennukseksi. Uusi varasto on Ruotsin kaikkien aikojen suurin yksittäinen varastoinvestointi, arvoltaan yli 500 miljoonaa kruunua. Elgigantenille se on investointi tulevaisuuteen.

“Näemme myynnin lisääntyvän sekä verkko, että kivijalkakaupassa ja asiakkaat haluavat nopeamman ja paremman tavarantoimituksen. Tämä tarkoittaa, että meidän pitää lisätä varastomääriä ja lyhentää toimitusaikoja sekä kauppoihin että yksityisille kuluttajille. Teemme sen rakentamalla isompia varastoja ja samanaikaisesti keskittämällä varastoja. Näin voimme ostaa isoja määriä ja käsitellä liikkeiden sekä asiakastoimitusten lähetykset samassa varastointiprosessissa ja siten saavuttaa markkinat nopeammin sekä alentaa logistiikka kustannuksia, ” sanoo Robert Johansson, Elgigantenin IT & Project Manager.

Varastomme uusi laajennusosa on miehittämätön ja siten pitkälle automatisoitu. Kaikki tehdään koneiden avulla, jotka on yhdistetty kuljetushihnoihin ja lajittelukoneisiin. Poiminta on automatisoitu poiminta-asemien avulla. Elgigantenin lähetysprosessi on myös automatisoitu Consignor delivery management ohjelmiston avulla, joka tulostaa pakettikortit automaattisesti ja lähettää EDI viestit Elgigantenin käyttämille kuljetusyhtiöille.

Elgiganten lisää lähetysvolyymejä Consignorin avulla

Consignor on integroitu Elgigantenin käyttämän Consafe Astro WMS järjestelmän kanssa. Tämä tarkoittaa, että Elgigantenin ei tarvitse toimia useiden järjestelmien kanssa lähettäessään myymälä ja kotiinkuljetuksia.

“Käytämme Consignoria, koska se on joustava järjestelmä. Sen integroiminen uusiin ja vanhoihin järjestelmiin, kuten ERP, WMS ja verkkokauppoihin, on yksinkertaista. Kollitarrojen muokkaaminen onnistuu myös, jos tekstejä, logoja ja muita tietoja tarvitsee muuttaa. Lisäksi, se skaalautuu kasvaviin lähetysmääriin. Odotamme, että lähetämme parin vuoden päästä 5 miljoonaa pakettia vuodessa,” Robert Johansson sanoo.

Consignorin avulla, Elgiganten pystyy myös täyttämään asiakkaiden tiukemmat kuljetusvaatimukset ja nopeat myymälätoimitukset, Robert Johansson kertoo: “Maailman suurimman kuljetusliikevalikoiman ansiosta voimme helposti valita Consignorista tarvitsemamme kuljetusliikkeet. Tämä antaa meille enemmän rahti- ja kuljetusmahdollisuuksia kuin kilpailijoillamme ja voimme tarjota asiakkaillemme enemmän toimitustapavaihtoehtoja.”

Elgiganten käyttää noin 10 eri kuljetusliikettä, mukaanlukien Schenker, Posti ja Bring. Se suunnittelee myös laajentavansa kuljetusliikevalikoimaa, esim. polkupyörälähetteihin, jotka ovat hyviä lyhyillä toimitusmatkoilla.

Viime vuosien kokemusten perusteella, Elgiganten uskoo jatkavansa kasvua monikanavaisuuden avulla. Pitkälle automatisoitujen varastojensa avulla, he ovat joustavia markkinoiden muutoksille ja erilaisille toimituksille, jotka tällä hetkellä ovat noin 80% myymälätoimituksia ja 20% yksityisasiakkaille meneviä toimituksia.

 


Teksti: Consignor, news@consignor.com
Pidämme sinut ajan tasalla kuljetusasioissa. Seuraa Consignoria linkedin logo

Elgiganten:

  • Elgigantenin varaston pinta-ala Jönköpingissä on 95 000 neliömetriä ja sitä laajennetaan 12 000 neliömetriä uudella automaattivarastolla.
  • Jönköpingin varaston lisäksi Elgigantenilla on varasto Brnossa Tsekin tasavallassa, jonka pinta-ala on 24 000 neliömetriä.
  • Elgiganten on osa Elkjøp Groupia, jolla on yli 350 myymälää Pohjoismaissa, joiden kaikki toimitukset tulevat Jönköpingin varastosta.

Faktoja:

  • Elgigantenin Jönköpingin varastossa on 300 työntekijää ja 15 työntekijää rekrytoidaan lisää uuteen automaattivarastoon.
  • Elgiganten on käyttänyt Consignoria vuodesta 2007 ja lähetysmäärät ovat kasvaneet jatkuvasti siitä lähtien.
  • Elgiganten käyttää Consignor On-premises ohjelmistoversiota.
Consignor