Jussi Vuorela

Meidän noin 300 päivittäisestä kuljetuksesta 60 on vaarallisten aineiden kuljetuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että käsittelemme päivittäin suuren määrän vaarallisiin aineisiin liittyviä asiakirjoja, joiden on oltava asianmukaisesti täytettyjä ja täsmällisesti kuljetusliikkeen käytettävissä. Jottemme hukkuisi paperisotaan, päätimme automatisoida koko vaarallisten aineiden dokumentointiprosessin ja otimme käyttöön Consignorin Dangerous Goods -ratkaisun.

Jussi Vuorela
Logistics Planner, Motoral

Näin kuljetat vaarallisia aineita nopeasti ja helposti

Tarkat dokumentointivaatimukset ja EDI tekevät vaarallisten aineiden kuljetuksesta monimutkaista ja aikaavievää. Näin ei kuitenkaan ole suomalaisessa Motoralissa, joka toimittaa päivittäin polttoaineita, auton akkuja ja aerosoleja vaivattomasti vähittäismyyntiin, ammattikäyttöön ja kuluttajille Suomessa ja Virossa.

Kun yritykset ja verkkokaupat toimittavat asiakkailleen vaarallisia aineita, on kuljetusasiakirjoista käytävä ilmi kaikki tarpeellinen tieto mukaan lukien mm. materiaalin nimi, vaarallisuusluokka ja YK-numero. Tiedot ovat välttämättömiä, jotta kuljetusliike pystyy käsittelemään vaarallisia aineita asianmukaisesti. Kaikki dokumentointi lisää työtä ja vie aikaa, minkä suomalainen autotarvikkeiden ja varaosien tukkuliike Motoral hyvin tietää, ja on siksi hakenut ongelmaan ratkaisua:

”Meidän noin 300 päivittäisestä kuljetuksesta 60 on vaarallisten aineiden kuljetuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että käsittelemme päivittäin suuren määrän vaarallisiin aineisiin liittyviä asiakirjoja, joiden on oltava asianmukaisesti täytettyjä ja täsmällisesti kuljetusliikkeen käytettävissä. Jottemme hukkuisi paperisotaan, päätimme automatisoida koko vaarallisten aineiden dokumentointiprosessin ja otimme käyttöön Consignorin Dangerous Goods -ratkaisun”, kertoo logistiikkasuunnittelija Jussi Vuorela Motoralista.

Consignorin Dangerous Goodsin – ratkaisun avulla Motoralin tarvitsemat asiakirjat tulostuvat automaattisesti samalla kun tieto siirtyy sähköisesti kuljetusliikkeelle EDI:n avulla. Ainoa tehtävä, joka jää Motoralin huoleksi on syöttää erilaiset vaaralliset aineet DG Office -verkkohakemistoonsa, joka toimii vaarallisten aineiden tietokantana ja tarkistustyökaluna. Tämä vähentää tuntuvasti Motoralilla tehtävän manuaalisen työn määrää ja järjestelmään sisäänrakennettu tarkistustoiminto ennaltaehkäisee puutteellisista asiakirjoista johtuvia sakkoja ja jopa onnettomuuksia.

”Meille on olennaisen tärkeää, että toimitushallintajärjestelmämme tukee vaarallisten aineiden kuljetusta. Consignor on markkinoiden ainoa toimitushallintajärjestelmien toimittaja, joka pystyy tarjoamaan tähän ratkaisun. Toki Consignor palvelee meitä myös monessa muussa asiassa. Hyödynnämme prosesseissamme monia Consignorin tuomia etuja,” Jussi Vuorela toteaa.

Ohjelmisto, joka tekee asiakkaiden ja työntekijöiden elämästä helpompaa

Motoralin asiakkaat edellyttävät nopeita, luotettavia, edullisia ja jäljitettäviä kuljetuspalveluita. Etenkin Track & Trace -seurantatoiminto on välttämätön ominaisuus Motoralin verkkokaupan asiakkaille. Motoral pystyy vastaamaan asiakkaidensa kaikkiin kuljetustarpeisiin Consignor-ratkaisun ansiosta. Jussi Vuorela kertoo:

”Asiakkaamme säästävät kuljetuskustannuksissa, kun he tilaavat meiltä useamman artikkelin kerrallaan, koska Consignor luo automaattisesti tuotteista koontilähetyksen. Consignor mahdollistaa myös lähetysten seurannan sekä päivittäisen lähtevän tavaran määrän raportoinnin. Lähtevän tavaran raportit voidaan välittää myös kuljetusliikkeelle, mikä taas auttaa meitä pitämään kuljetuskustannukset kurissa.”

Myös Motoralin varastotoiminnot ja asiakaspalvelu ovat ryhtyneet hyödyntämään Consignoria kuljetuksissaan.

”Varastohenkilöstöltämme kuluu nyt paljon vähemmän aikaa pakettien lähettämiseen, koska enää heidän ei tarvitse erikseen tulostella etikettejä ja kuljetusasiakirjoja ja varata kuljetuksia eri kuljetusliikkeiden järjestelmistä. Consignor huolehtii tästä kaikesta automaattisesti yhden järjestelmän puitteissa. Asiakaspalvelijamme saavat nopeasti tiedot kuljetusten etenemistä Consignor Portalin kautta, jossa lähetyksen tila on reaaliaikaisesti nähtävissä. Portaalin ansiosta voimme ilmoittaa asiakkaalle jo etukäteen, jos lähetys jostain syystä viivästyy. Track & trace -seuranta on siten erittäin suuri etu”, Jussi Vuorela sanoo.

 


Teksti: Consignor, news@consignor.com
Pidämme sinut ajan tasalla kuljetusasioissa. Seuraa Consignoria linkedin logo

Motoral:

  • Vaarallisiin aineisiin kuuluu mm. räjähdysalttiit aineet ja esineet, kaasut, palavat nesteet, myrkylliset aineet, tartuntavaaralliset aineet, radioaktiiviset aineet ja syövyttävät aineet.
  • Motoral on vuonna 1958 perustettu yritys, jonka päätoimisto sijaitsee Helsingissä.
  • Motoral harjoittaa autotarvikkeiden ja -varaosien tukkumyyntiä ja markkinoi myös maaleja ja juoma-automaatteja.

Faktoja: