Mover

Integrointi Consignoriin oli helppoa. Verkkokauppatoimittajamme yksinkertaisesti loi XML-tiedoston, joka integroitiin Consignoriin. Lähetystarrojen tulostusprosessissa on tavallista vähemmän vaiheita, kun tulostus tapahtuu Consignorin kautta. Tämä helpottaa koko lähetysprosessia

Filip Klasson
Varajohtaja, Hatstore Scandinavia AB

RFID helpottaa toimituksia Hatstore.se:ssä

Aiemmin pienten pakettien lähettäminen kirjelähetyksinä oli hankalaa, sillä lähetyksiä ei voinut seurata. RFID-tekniikkaa hyödyntävien lähetystarrojen avulla kirjelähetyksinä lähetettyjä paketteja voidaan nyt seurata samalla tavoin kuin isompiakin paketteja. Seuraavassa Hatstore.se-verkkokauppa kertoo RFID-lähetystarrojen käytön eduista.

Hatstore Scandinavia AB on vuodesta 2011 alkaen toimittanut lakkeja ja hattuja asiakkailleen eri puolilla Eurooppaa Etelä-Ruotsissa Kalmarin ulkopuolella sijaitsevalta varastoltaan. Marraskuussa 2016 yritys alkoi lähettää pienet Norjaan menevät pakettinsa RFID-lähetystarroilla varustettuina käyttäen Bringin ”Pakke i Postkassen” (paketit postilaatikkoon) -palvelua. ”Pakke i Postkassen” -palvelussa paketti toimitetaan asiakkaan postilaatikkoon, ja RFID:n avulla lähettäjä voi seurata lähetyksen toimitusta alusta loppuun.

”Valitsimme RFID:n, jotta voisimme lähettää paketteja nopeammin ja ajallaan. Nyt voimme entisestä poiketen seurata myös pieniä pakettejamme. Asiakkaat kokevat voivansa osallistua lähetysprosessiin, ja he voivat seurata toimituksia alusta loppuun”, Hatstore Scandinavia AB:n varajohtaja Filip Klasson kertoo ja jatkaa:

”RFID-tulostin ja RFID-mikrosiruja käyttävät lähetystarrat ovat kalliimpia kuin tavalliset tarratulostimet ja tarrat, mutta sijoitus kannattaa.”

Hatstore tulostaa RFID-lähetystarransa Consignor Ticket -palvelun kautta. Palvelu on Consignor-toimitustenhallintaohjelmiston verkkoversio. Consignorin avulla Hatstore voi varata ja tulostaa kaikkien lähetysten tiedot yhdestä ainoasta järjestelmästä – riippumatta siitä, kuinka monta eri kuljetusliikettä yritys käyttää. Consignorissa Hatstore voi myös seurata lähetyksiään ja lähettää asiakkailleen toimitusilmoituksia.

Näin Hatstore käyttää RFID:tä ja Consignoria
Consignor Ticket on integroitu Hatstoren verkkokauppajärjestelmään, joten tiedonsiirto asiakkaan järjestelmän, Consignor Ticketin ja tulostimen välillä tapahtuu automaattisesti. Näin asiakkaamme voivat käyttää automaattista toimitustenhallintaa verkkopohjaisella ratkaisullamme”, Consignor AB:n Country Manager Carl-Henrik Hällöf kertoo.

”Integrointi Consignoriin oli helppoa. Verkkokauppatoimittajamme yksinkertaisesti loi XML-tiedoston, joka integroitiin Consignoriin. Lähetystarrojen tulostusprosessissa on tavallista vähemmän vaiheita, kun tulostus tapahtuu Consignorin kautta. Tämä helpottaa koko lähetysprosessia”, Filip Klasson toteaa.

Järjestelmän edut on huomattu myös Hatstoren asiakaspalveluosastolla.

”Pakettien seurantaan liittyvät ongelmat ovat vähentyneet kymmenestä yhteen päivässä”, asiakaspalveluvastaava Dardan Drini kuvailee ja jatkaa:

”Niinä harvoina kertoina, kun asiakas soittaa ja tiedustelee toimituksesta, löydämme paketin helposti Consignor Portalista tilausnumeron, vastaanottajan nimen tai puhelinnumeron perusteella.”

Consignor Portal -palvelu sisältyy kaikkiin Consignor-ratkaisuihin. Consignor Portalissa seurantatietoja päivitetään jatkuvasti kuljetusliikkeiltä tulevien tietojen pohjalta, joten Hatstore voi seurata lähetyksiään tarkasti. Hatstore otti hiljattain käyttöön sähköposti-ilmoitukset asiakkailleen Consignorin Mailback-toiminnon avulla. Nyt asiakkaat saavat sähköpostitse ilmoituksen, jossa on seurantalinkki toimituksen tilatietoihin.

Hatstoren varastopäällikkö Joel Lindskog tiivistää:

”RFID-lähetystarrat ovat pienempiä ja sopivat siksi paremmin pieniin lähetyksiimme.”

Faktoja RFID:stä
RFID on lyhenne sanoista Radio Frequency Identification (radiotaajuustunnistus), ja se tarkoittaa langatonta tekniikkaa, jossa tiedonsiirto tapahtuu sähkömagneettisen kentän kautta. Sen avulla voidaan tunnistaa ja seurata esineitä. Lähetysten tapauksessa lähetystarraan voidaan lisätä RFID-siru. Kun paketti saapuu RFID-skannerin läheisyyteen kuljetusliikkeessä, tarrassa oleva siru rekisteröidään järjestelmään automaattisesti, ja lähetyksen EDI-tiedot päivitetään langattomasti. Näin kuljetusliikkeen ei tarvitse skannata paketteja manuaalisesti. Kun RFID-lähetystarra on skannattu, kuljetusliike voi lisätä lähetykseen tapahtumatietoja ja esim. toimittaa paketin lähettämisestä kertovan sähköposti- tai tekstiviesti-ilmoituksen asiakkaalle.


Teksti: Consignor, news@consignor.com

Pidämme sinut ajan tasalla kuljetusasioissa. Seuraa Consignoria linkedin logo

Hatstore

  • Hatstore on perustettu vuonna 2011, ja yrityksellä on nykyisin yhdeksän verkkokauppaa eri maissa.
  • Hatstorella on 13 työntekijää, joista 9 työskentelee varastolla.
  • Hatstore lähettää yli 150 000 pakettia vuodessa Kalmarin ulkopuolella sijaitsevalta varastoltaan.
  • Hatstore myy useiden eri tuotemerkkien lakkeja ja hattuja, mutta heillä on myös oma brändinsä: Bearded Man.
  • Hatstoren verkkokaupoissa on n. 5 000 erilaista tuotetta.

 

Consignor