Mover

Lähetämme yli 400 000 pakettia vuodessa. Säästämme kokonaisen vuoden palkan, koska meidän ei tarvitse palkata ketään kiinnittämään toimitusilmoituksia kaikkiin lähetyksiin. Säästämme myös paperia ja värijauhetta, ja tulostinten huoltokulut pienenevät

Camilla Haltbakk
Toiminnanjohtaja, Wittussen & Jensen

 

 

Wittusen & Jensen: QR-koodeilla varustetut lähetystarrat parantavat toimituksia

 

Norjalainen toimistotarvikkeiden ja kulutustavaroiden tukkumyyjä Wittusen & Jensen tulostaa QR-koodit Consignor-lähetystarroihinsa. Tämä säästää sekä aikaa että rahaa paketteja lähetettäessä, ja samalla lähetyksistä saa paremman kokonaiskuvan.

QR-koodien tuomien mahdollisuuksien houkuttelevuus sekä halu tehostaa toimintaa ja säästää rahaa pakettien käsittelyssä saivat Wittussen & Jensenin toiminnanjohtaja Camilla Haltbakkin johtaman IT-osaston ja Consignorin selvittämään yhdessä vuonna 2015, miten nämä tavoitteet voitaisiin yhdistää yhteen ratkaisuun.

”Käytämme jo Consignoria lähetystarrojen tulostamiseen ja lähetystietojen lähettämiseen kuljetusliikkeille, joten QR-koodit oli helppo lisätä jo olemassa oleviin tarroihin. Nyt asiakkaamme voivat paketin vastaanottaessaan skannata QR-koodin ja näyttää digitaalisen toimitusilmoituksen, josta löytyvät kaikki lähetyksen sisältöön liittyvät tiedot. Näin eri toimituseriin jaettuja lähetyksiä on helpompi seurata”, Wittusen & Jensenin Camilla Haltbakk kertoo.

Lähetystarrojen QR-koodeista on hyötyä muillekin kuin paketin vastaanottajalle. Wittusen & Jensen säästää sekä aikaa että rahaa varustamalla lähetystarrat QR-koodeilla.

”Lähetämme yli 400 000 pakettia vuodessa. Säästämme kokonaisen vuoden palkan, koska meidän ei tarvitse palkata ketään kiinnittämään toimitusilmoituksia kaikkiin lähetyksiin. Säästämme myös paperia ja värijauhetta, ja tulostinten huoltokulut pienenevät. Lisäksi asiakkailta tulevien, osatoimituksia koskevien tiedustelujen määrä vähenee, sillä asiakkaat näkevät koko toimituksen ja sen toimitettujen ja toimittamattomien osien tiedot toimitusilmoituksesta”, Camilla Haltbakk toteaa.

Wittusen & Jensen tulostaa QR-koodeilla varustetut lähetystarrat hydraulisella tulostimella, tarrat kiinnitetään lähetyksiin automaattisesti liukuhihnalla ja lähetykset viedään trukilla odottamaan noutoa varastolta.

Lähetystarrojen automaattinen tulostus Consignorilla ja Apportilla
Hydraulinen tulostin puuskuttaa Wittusen & Jensenin keskusvarastolla Oslon ulkopuolella, kun QR-koodeilla varustettuja lähetystarroja tulostetaan ja kiinnitetään lähetyksiin. Robotti noutaa lähetykset, ja varastotyöntekijät pakkaavat ne jakeluvalmiiksi.

”Tulostamme tarrat suoraan varastolla liikkuvissa, lähetyksiä noutavissa trukeissa. Näin säästämme aikaa, sillä lähetykset saavat tarransa heti, kun ne noudetaan. Consignor noutaa lähetyksen tiedot tilausjärjestelmästämme ja varmistaa näin, että trukissa tulostetaan oikea lähetystarra”, Camilla Haltbakk kertoo.

QR-koodeilla varustettujen lähetystarrojen automaattisen tulostuksen lisäksi Wittusen & Jensen on huomannut Consignor-toimitustenhallintajärjestelmän käytössä muitakin etuja.

”Consignor varmistaa käyttämästämme jakelutavasta riippumatta, että kuljetusliikkeille lähettämämme tiedot ovat riittävän tarkat. Consignor on kuin eräänlainen sääntökirja, joka seuraa kaikkia kuljetusliikkeitä koskevia sääntöjä ja määräyksiä. Sen avulla voimme varmistaa, että täytämme kaikkien kuljetusliikkeiden vaatimukset seuraamatta tietoja suoraan itse. Lyhyesti sanottuna Consignor varmistaa lähetysten toimitukset asiakkaillemme”, Camilla Haltbakk tiivistää.


Teksti Consignor, news@consignor.com

Pidämme sinut ajan tasalla kuljetusasioissa. Seuraa Consignoria linkedin logo

 

Wittusen & Jensen

  • Wittusen & Jensen on perustettu Norjassa vuonna 1897, ja sen pääkonttori sijaitsee Oslossa.
  • Wittusen & Jensenillä on yli 200 työntekijää, ja yrityksen liikevaihto on yli 600 miljoonaa Norjan kruunua.
  • Wittusen & Jensen myy toimistotarvikkeita ja kulutustavaroita yrityksille ja toimistoille eri puolilla Pohjoismaita.
  • Norjalainen elintarvikkeiden tukkukauppias Asko ja verkkokauppa komplett.no ovat Wittusen & Jensenin asiakkaita.
  • Wittusen & Jensenin keskusvarasto sijaitsee Bergerissä aivan Oslon ulkopuolella.

FAKTOJA

  • Keskusvarastolla toimii 22 työntekijää, ja lähetyksiä noutavat ja pakkaavat sekä ihmiset että robotit.
  • Wittusen & Jensen käyttää Consignor On-premises -käyttöliittymää QR-koodeilla varustettujen lähetystarrojen automaattiseen tulostukseen ja tietojen siirtämiseen kuljetusliikkeille. Consignor On-premises on integroitu yrityksen käyttämään Apport WMS:ään.

 

Consignor